REFERENCIÁINK Kovácsoltvas
Fornetti Pannon
Autószalonok
Fornetti Peciva Zágráb
Klebergsberg Középiskolai Kollégium


Lakossági garázskapuk

Cégünk csak olyan magas minőségű garázskapukkal foglalkozik, ahol a javítási ráta elenyésző. Ez mindkét félnek jobb megoldás, jobb Önnek is, nekünk is. Ezért csak Hörmann garázskapukkal foglalkozunk! Az építőipari piacon a garázskapuk és meghajtások a Hörmann névvel ma már szinte azonosultak, mivel a Hörmann-csoport Európa legnagyobb kínálatát jelenti. Mindezt egy családi vállalkozás évtizedeken át tartó folyamatos növekedésével érte el, szem előtt tartva az innovációt és a minőségi garanciát. Így garantáljuk Önek a megbízhatóságot, ami így könnyíti meg a napjait a használat során, hogy azt szinte észre sem veszi!

Hogyan válassza ki a megfelelő Hörmann garázskaput?

Ha most építi a garázsát, vagy felújít akkor érdemes áttekintenie a Hörmann garázskapu prospektusokat, amelyeket baloldalt tud letölteni. Ezek tartalmazzák azokat az un. járatos méreteket, melyek alapáron vannak, azaz jelentős költségeket tud vele megtakarítani már az építkezés során!

Milyen az Ön számára megfelelő garázskapu?

Ha ideje engedi, látogasson el bemutatótermünkbe, ahol munkatársaink működés közben mutatják be a garázskapukat, így személyesen győződhet meg a Hörmann garázskapuk minőségéről. Ha erre nincs ideje, akkor itt tekintsük át, milyen az ideális garázskapu, az oldal alján pedig ajánlatot is kérhet rá!

Első lépésben a szigeteltségi fokot választjuk meg:

Teljesen hőzigeteletlen (utólag hőszigetelhető garázskapuk):

Ilyen a BERRY billenő garázskapu és az LTE típusú szekcionált garázskapu.

A billenő garázskapu ideális megoldás lehet olyan helyekre, ahol nem lesz soha fűtött a garázs, és az esetleges hidegfoltok nem okoznak gondot.

Lényeg a lényeg, a billenő garázskapuk teljesen szigeteletlenek és utólagosan is csak nehezen hőszigetelhető. Éppen ezért a leggyakoribb esetben a billenő garázskapukat olyan különálló garázsokra vagy tárolókra szoktuk javasolni, ahol egyáltalán nincs fűtés és nincs gyakran használva a helyiség.

Billenő garázskapu helyett minden esetben hőszigeteletlen - utólag hőszigetelhető - LTE  típusú szekcionált garázskaput szokunk javasolni.

Ebben az esetben az ajtó rendelkezik egy körkörös gumitömítéssel és a panelek hátulján ki van hagyva a hely az utólagos hőszigetelő paneloknak.

Közepesen hőszigetelt - EPU típusú (20mm/40mm) szekcionált garázskapu:
Ezek a garázskapuk már megfelelnek a szigorú hőtechnikai követelményeknek. Hőátbocsátási tényezők egy jó minőségű műanyag ablakéval vetekszik. (U= 1,0 - 1,8 W/m2K)

Erősen hőszigetelt - LPU típusú (40mm/40mm) szekcionált garázskapu:
Ezeket olyan helyekre javaslom, ahol a garázs a ház „szerves" része és fontos a nagyon jó hőszigetelés! (U= 0,5 - 1,3 W/m2K)

Második lépésben a motívumokat választhatjuk meg:

A motívumokat a prospektusok nagyon jó fotókkal mutatják be, javasoljuk a döntés megkönnyítéséhez az alapos áttekintést!

Jó tanács: Alapesetben a bordás motívum mindig kedvezőb árfekvésű, mint a kazettás. S - mint sűrű azaz sűrűn bordázott vagy sűrűn kazettázott motívum. Az M a közepes motívumokat jelöli, míg az L a szélesebbeket.

A megfelelő szín kiválasztása:

Alapesetben a garázskapu színe fehér, de a RAL színskála minden színe, illetve 3 fafólia szín választható! Vannak azonban kiemelkedő színek, melyeket gyakrabban gyártanak, így árfekvésük kedvezőb. A szekcionált kapu prospektus szintén tartalmazza, hogy színes és fafóliás garázskapuk milyen mintázattal, és hőszigeteléssel rendelhető (Hőszigeteletlen garázsajtó csak RAL 9016 FEHÉR színű lehet!)

Motorizálás:

Amennyiben kézzel szeretné működtetni a garázskaput, úgy egy kilincsgarnitúra szükséges. A motor megválasztás alapvetően a garázskapu méretétől függ, mi a korrekt megoldást fogjuk ajánlani Önnek. Minden motorban van egy un. nyomatékhatároló, mely záráskor nem engedi, hogy a motor rácsukódjon valamire, valamint egy felfeszítés elleni mechanikus védelem. Ez gyakorlatilag egy betörésvédelmi plusz funkció, mely megakadályozza azt, hogy az ajtót fel lehessen feszíteni. Ha a garázsnak nincs másik bejárata, szüksége lesz egy áramszüneti vésznyitó egységre, melyet szintén tartalmaz árajánlatunk.

Most pedig nincs más hátra: Válassza ki a garázsajtajót, töltse ki a jobb oldalon található ajánlatkérőt és munkatársunk 48 órán belül válaszol Önnek!


Berry billen? garázskapu
LPU szekcionált garázskapu
Árajánlat

Szeretne árajánlatot kérni?
Válasszon kategóriát, majd töltse ki ajánlatkérő lapunkat!